Dingen die we interessant vinden

Putmans Next Level groeit door!

Het Putmans Next Level team is uitgebreid met twee HR-toppers! Op onze social media kanalen heb je ze al misschien voorbij zien komen. Vandaag stellen zij zich graag aan jou voor!

Week 2

Next Level
Nieuwsflits -
Even
voorstellen

Week 1

Next Level
Nieuwsflits -
Wijzigingen
2019

Wat verandert er in 2019 op het gebied van HR?

Het nieuwe jaar is begonnen! Nu we weer allemaal fris en fruitig zijn na de feestdagen, kijken we graag vooruit naar wat 2019 ons gaat brengen. We hebben de wettelijke veranderingen vanaf 1 januari kort op een rijtje gezet voor jou:

Het jaar 2018 sluiten we graag af met een persoonlijke boodschap van Marlieke. Voordat we haar aan het woord laten hebben we eerst nog een huishoudelijke mededeling. De feestdagen staan voor de deur en dat is vaak toch een moment van rust, ook voor ons. Daarom willen we je alvast op de hoogte brengen van onze kerstsluiting. Vrijdag 21 december om 12.00 uur sluiten wij onze laptops af en gaan onze voetjes (met of zonder hakje) omhoog. We beloven dat we vanaf 2 januari 2019 weer fris en fruitig voor jou klaarstaan! Heb je nog vragen die je graag aan ons voor wil leggen, stel ze dan nog snel! Dan zorgen wij ervoor dat je nog voor onze kerstsluiting antwoord hebt! 

Week 51

Next Level
Nieuwsflits -
PURE
verandering

Week 50

Next Level
Nieuwsflits -
Generatie
verschillen

Verschillende generaties in één team
hoe manage jij dat?

Babyboomers, de verloren generatie, de pragmatische generatie, millennials…. Verschillende generaties, met allemaal verschillende kenmerken en gedragingen. Daar waar de ene generatie waarde hecht aan baanzekerheid, streeft de ander naar een goede werk-privébalans. Door als manager rekening te houden me deze verschillen, kun je kwaliteiten optimaal benutten en motiveer je elke generatie op een passende manier.

Welke generaties onderscheiden we en
wat vinden ze belangrijk?

Lees jij wel eens de e-mails van jouw werknemers?

In de praktijk zien we vaak dat  e-mails van een zieke werknemer automatisch worden doorgestuurd naar een collega of leidinggevende. Logisch, de werkzaamheden gaan natuurlijk door en worden overgedragen naar een vervanger of collega. Hier kunnen e-mails tussen zitten die niet voor collega’s of leidinggevenden bestemd zijn, zoals privé e-mails. Daarbij heeft de werknemer ook nog eens recht op privacy.

Onder welke voorwaarden mag je de privacy schenden?

Week 49

Next Level
Nieuwsflits -
E-mails controleren
van werknemers

Week 48

Next Level
Nieuwsflits -
Gedeeltelijke
transitievergoeding

Gedeeltelijke transitievergoeding bij minder werken onder dwang

Je zult het vast wel eens mee maken. Een werknemer die een verzoek indient om minder uren te gaan werken, bijvoorbeeld vanwege het bereiken van een bepaalde leeftijd of de zorg voor het gezin. Zolang dit geen problemen veroorzaakt voor de bedrijfsvoering, zullen veel organisaties daar ook in meegaan. Bij deze twee voorbeelden gaat de werknemer vrijwillig minder werken, maar het kan wel eens voorkomen dat werknemers gedwongen worden om minder te moeten gaan werken. Deze werknemers hebben daarom dan ook recht op een gedeeltelijke transitievergoeding.

Wanneer is er sprake van dwang?

Staan wij al op jouw verlanglijstje?

Het is jullie vast niet ontgaan: Sinterklaas is weer in het land! Tijd om de schoen te zetten en een verlanglijstje op te stellen met plannen voor 2019! Natuurlijk niet alleen persoonlijk, maar ook voor de organisatie!

Om ons heen zien we bedrijven ontzettend hard groeien. En wij hebben het vermoeden dat deze groei in 2019 flink blijft doorzetten.

Week 47

Next Level
Nieuwsflits -
Inhouse

Week 46

Next Level
Nieuwsflits -
Werkgeluk

Werkgeluk: kleine moeite en groot resultaat!

Ga jij ’s ochtends fluitend de deur uit op weg naar het werk? Kost jouw werk je vooral energie of levert het je ook energie op? Het is de week van de werkstress en dit jaar staat die in het teken van werkplezier. Wij woonden in dat kader deze week een symposium bij waar we geïnspireerd werden door onder andere Janine Vos (CHRO Rabobank), Bob Hutten (directeur Hutten Catering) en Lieke Bezemer (auteur van het boek Werkgeluk Werkt!). Zij deelden hun visie op werkgeluk en lieten zien hoe werkgeluk het verschil kan maken. 

De minimumlonen stijgen weer!

Ondertussen zitten we alweer in het laatste kwartaal van 2018. Sinterklaas is bijna in het land, de kerstplannen worden langzaam gemaakt en het nieuwe jaar is dan ook al in zicht. Het nieuwe jaar brengt weer een stijging in het  bruto minimumloon met zich mee. We delen dit nu al graag met jou, zodat je hier alvast rekening mee kunt houden.

De minimumlonen nemen met 1,34% toe. De minimumuurlonen per 1 januari 2019 zijn:

Week 45

Next Level
Nieuwsflits -
Stijging Minimumloon
01-01-2019

Week 44

Next Level
Nieuwsflits -
PUUR
Personeelsuitje

Putmans Next Level was afgelopen weekend weer PUUR bezig!

Tijdens ons personeelsuitje werd onze handvaardigheid op de proef gesteld in een workshop glasblazen, waar sommigen van ons een nieuw talent hebben ontdekt. Aansluitend een activiteit waar ieder van ons goed in was, bourgondisch koken tijdens de workshop Adventure Cooking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij graag onderdeel uitmaken van ons leuke team? Bekijk dan snel onze vacatures!

Hoe staat het met jouw reputatie als werkgever?

Employer branding is een term die steeds vaker voorbijkomt. In de huidige (digitale) wereld gaat de reputatie van je bedrijf verder dan alleen de producten en diensten die je aanbiedt. Ook (oud-)werknemers en sollicitanten spreken zich vaker uit over de organisatie. Daarnaast kampen we natuurlijk nu ook met de situatie dat er veel meer aanbod aan vacatures is, dan het aantal mensen dat solliciteert. Hierdoor komen sollicitanten in een luxepositie te staan, waar zij kritisch kunnen zijn over de volgende stap in hun loopbaan. Je kunt het wel schudden als je bekend staat als slechte werkgever. Al levert het ook niets op als je niet bekend staat als potentiële werkgever.

De reputatie van het bedrijf heeft tevens invloed op de motivatie van medewerkers. Door een interessante werkgever voor werknemers te zijn en een positieve reputatie als werkgever op te bouwen, werk je aan een gezond voortbestaan van de organisatie.

Week 43

Next Level
Nieuwsflits -
Employer
Branding

Week 42

Next Level
Nieuwsflits -
WWZ

De WWZ, meer lasten dan lusten.

1 juli 2015 veranderde het ontslagrecht in Nederland door invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Deze wetgeving had niet alleen invloed op het ontslagrecht, maar ook op flexibele contracten en de Werkloosheidswet (WW). Lodewijk Asscher, initiatiefnemer WWZ, had met de wet als doel: betere bescherming van werknemers, goedkoper ontslag en minder ingewikkelde procedures. 

Is jouw concurrentiebeding wel rechtsgeldig?

Regelmatig krijgen wij vragen over het concurrentiebeding en dat kunnen wij goed begrijpen. Er is namelijk zoveel informatie beschikbaar, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom bespreken we kort en krachtig waar jij rekening mee dient te houden als je van dit beding gebruik maakt.

Wat is het doel van een concurrentiebeding?
Mocht je niet weten wat een concurrentiebeding is, dan zullen we dit eerst kort toelichten. Met een concurrentiebeding verbied je werknemers, dat zij na het dienstverband binnen een bepaalde tijdsperiode en straal rondom de werklocatie geen concurrerend bedrijf mogen starten en niet voor een concurrent mogen werken. Met als doel om jouw organisatie te beschermen tegen concurrentie. Indien de werknemer dit beding niet volgt, dan kun je hiervoor een boete vorderen.

Week 41

Next Level
Nieuwsflits -
Concurrentiebeding

Week 40

Next Level
Nieuwsflits -
Dierendag

Behandel jij werknemers net zo goed als jouw huisdier?

Met dierendag zetten we onze geliefde huisdieren graag extra in het zonnetje. Zelfs onze Next Level vissen (Sneukel en B2) krijgen vandaag wat extra voer. De meeste mensen beschouwen hun huisdieren als extra gezinslid. Niet gek natuurlijk, zo’n beestje geeft namelijk veel liefde en loyaliteit en maakt het thuiskomen extra leuk.

Werknemers verdienen net zoveel liefde en aandacht als huisdieren. Je hoeft niet letterlijk hen een aai over de bol te geven of hun buikjes te kroelen (dat raden we juist sterk af, #metoo), maar je mag ze wel af en toe in het zonnetje zetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat werknemers die meer complimenten ontvangen productiever zijn en een hogere kwaliteit afleveren in hun werk. Regelmatig complimenten geven werkt zelfs beter dan een bonus. Dat klinkt natuurlijk heel leuk en aardig, maar van nature geven we eerder kritische feedback dan een compliment. Hoe creëer je een sfeer op de werkvloer om meer complimenten te geven en kun je werknemers dus vaker in het zonnetje zetten?

Putmans Next Level bestaat uit unieke consultants met ieder hun eigen krachten, maar elk van ons is PUUR! Dit stralen wij uit naar onze klanten, vrienden en de rest van de wereld.

PUUR staat voor:

 • Pittig met klasse
 • Uitermate fanatiek
 • Uitblinkers met trots
 • Recht door zee

Wij gaan als een speer en zijn op zoek naar uitblinkers die met ons mee willen groeien. Ben jij PUUR en straal jij dit ook uit? Dan willen wij graag weten hoe jij je koffie drinkt! 

Week 39

Next Level
Nieuwsflits -
PUUR!

Week 38

Next Level Nieuwsflits - Prinsjesdag!

De miljoenennota! Wat gaat er voor jou als werkgever veranderen?

Het was gisteren niet te missen, Prinsjesdag! Bijzondere hoedjes, de jurk van koningin Maxima, de gouden koets en de troonrede van koning Willem-Alexander kwamen allemaal voorbij. Uiteindelijk draait het natuurlijk om de onthulling van de miljoenennota, want wat staat ons nou precies te wachten? Traditiegetrouw lekt de miljoenennota een week van tevoren uit, maar de bevestiging wordt pas op Prinsjesdag gegeven. Maar wat is nu voor jou als werkgever van belang om te weten?

"Customers will never love a company until the employees love it first."
- Simon Sinek
 
Hoe is dat in uw organisatie? En wat doet u aan onboarding?

Onboarding is hot, zeker in de veranderende markt van nu waarin je als werkgever van geluk mag spreken de goede mensen binnen te halen en te houden. Om de band tussen jouw medewerkers, met name de nieuwelingen, en de organisatie te versterken zijn de eerste 100 dagen het belangrijkst.  Wat je als werkgever in die dagen doet om de medewerker te binden, noemen we onboarding. Dit vindt plaats gedurende de inwerkperiode van nieuwe medewerkers en gaat verder dan het kennismakingsrondje.

 

Week 37

Next Level Nieuwsflits - Onboarding

Week 36

Next Level Nieuwsflits!

Voor Putmans Next Level staat 2018 in het teken van onze eigen Next Level! Voor de zomer heeft u al gezien dat wij onze huisstijl van een nieuw jasje hebben voorzien en is onze nieuwe website gelanceerd! Ook is ons team uitgebreid met enkele nieuwe toppers!

Nu is het tijd voor een nieuwe versie van onze nieuwsbrief. Wij blijven graag met u onze kennis en visie delen, maar vanaf nu op een andere manier. Wat gaat er precies veranderen?

 • Geen losse Factor Arbeid en Putmans Next Level nieuwsbrieven meer, maar 1 nieuwsbrief; 
 • Frequentere verschijning, kort & krachtig;
 • Per e-mail, maar ook online op onze website & social media kanalen;
 • Eenvoudiger te archiveren in uw mailbox en terug te vinden op onderwerp;
 • Afwisseling tussen:
  • Wetswijzigingen, tips en praktische adviezen;
  • HR-trends & ontwikkelingen;
  • Praktijkervaringen: veelgestelde vragen & projecten bij klanten;
  • Next Level updates.

Neem eens een kijkje en volg ons op onze social media kanalen:  

  

08-07-2018

Het is tijd voor Putmans Next Level 2.0!

We hebben een nieuwe huisstijl en een nieuwe website! Ons nieuwe logo is gebaseerd op hoe klanten ons omschrijven: als een fundament in hun organisatie. Vandaar het fundament om onze naam. Voor de naam “Putmans” is een klassieker lettertype gekozen, want daar ligt onze historie. In het woord “Next” zit zowel een pijl naar rechts als een trap naar boven verwerkt, symbool voor de next step die wij onze klanten beloven en het feit dat die ontwikkeling op verschillende manieren kan. In het woord “Level” zit een vinkje, maar dan in spiegelbeeld. Symboliserend voor het feit dat we een hoop zaken voor je afvinken, maar geen standaard vinkjes zetten. We leveren maatwerk en zijn daarbij anders dan anders, een tikje eigenzinnig zelfs.

Ook de kleuren zijn nieuw. We kozen voor zwart en wit. Krachtig, zonder opsmuk. Gecombineerd met de zachtere kleur champagne. Klasse met pit.

“Start the day with a smile and end it with champagne”. 

Het is tijd voor Putmans Next Level 2.0, proost!